Lov na tartufe 2017-04-30T19:51:55+00:00

LOV NA TARTUFE

Organizirano traganje za tartufima

Otkrijte Motovunski tartuf – organizirani odlazak u šumu u okolici Motovuna u potragu/u lov na tartufe uz pratnju vodiča

Pronađite tartufe u šumi u okolici Motovuna smještenoj ispod srednjevjekovnog gradića Motovuna u dolini rijeke Mirne. U ovu zanimljivu pustolovinu krenut ćete u pratnji licenciranog vodiča i naših pasa tragača Bele i Nere, koji su pravi majstori u pronalaženju tartufa.

Saznat ćete sve o tartufima, o lovu na tartufe, a okuse tartufa kušat ćete na degustaciji jela s tartufima koje vam pripremamo s proizvodima Miro tartufi na našem gospodarstvu.

U trgovini Miro tartufi možete kupiti proizvode koji će vas sjećati na ovaj prekrasan doživljaj te ponijeti sa sobom “Okus koji se pamti”.

PRIDRUŽITE NAM SE U LOVU NA TARTUFE

Pošaljite upit

Motovunska šuma

Motovunska šuma je kroz više od dva tisućljeća bila prepoznata kao prirodna posebnost istarskog poluotoka i cijelog hrvatskog primorja. Područje obraslo starim listopadnim drvećem, koje se pruža dolinom rijeke Mirne te dolinom rječice Butonige.

U ovoj šumi, kojoj obilježje prirodne rijetkosti daje hrast lužnjak, danas je najveće jedinstveno svjetsko stanište bijelog tartufa.

Lov na tartufe
Lov na tartufe
Lov na tartufe

RAZNE AKTIVNOSTI AGROTURISTIČKOG SADRŽAJA

Aktivni odmor

Ako želite doživjeti prirodu u njezinoj punoj veličini, Motovun i njegova okolica vas neće razočarati. Za Vas možemo organizirati doživljaje tijekom cijele godine, od proljeća kada vas vodimo u berbu šparoga, do kasne jeseni kada Vas vodimo u lov na tartufe ili berbu maslina. Za sve ljubitelje prirodnih ljepota i aktivnog odmora dovoljno je s domaćinima uputiti se u vinograde ili maslinike. Mnoge uređene pješačke i biciklističke staze u Motovunu i okolici pokazati će sva čuda koja kriju.

Branje maslina

Branje šparoga

Branje grožđa

Proizvodi od tartufa

Šetnja po uređenim pješačkim stazama

Vožnja Parenzanom